Restaurant Heimdal


Motorfærgen Hejmdal der sejlede som storebæltefærge

Lidt nordisk mytologi og øl historie

 

Om navnet Heimdal:  

Heimdal, den hvide gud, er guden der overvåger indgangen Bifrost til gudernes hjem Asgård. Han er en af de mest gådefulde af guderne i den nordiske mytologi. Det siges, at han kan hører græsset gro og er derfor gudernes vagtmand, som sikrer, at ingen jætter sniger sig ind i Asgård. Ved Ragnarok skal han blæse i Gjallarhornet, når jætterne angriber, så resten af guderne og einherjerne (de dræbte kæmper) kan forberede sig til kampen. I det sidste slag skal han kæmpe mod Loke, og det vil ende med, at de dræber hinanden. Heimdal vil være den sidste af guderne, der dør i Ragnarok.

 

En Danskbrygget øl fra det gamle bryggeri Heimdal i Randers
(Eksistere ikke mere)


En Heimdal øl brygget på Munkebo Microbryggeri.

Denne friske og velsmagende øl havde vi naturligvis på Restaurant Heimdal.

Friskbrygget  wheat ale  brygget med amerikanske humler og tilsmagt med ristede kokosflager, som giver et frækt modspil til humlenoter som mango og tropiske frugter. Gæret med en amerikansk gær, som passer perfekt til denne  wheat ale , og ved en temperatur, som lader gæren danne små frugtrester. Sammen med de friske amerikanske humlesorter giver de en let og frisk sommerøl.

(Brygges ikke mere)

Men kære gæster-fortvivl ikke

Vi har nu fundet en økologiske Classic pilsner, som vi med bryggeriets tilladelse kalder for vores egen Heimdal Classic-
en fantastisk velsmagende mørk pilsnertype.
sælges kun som fadøl.